Wizz Air smanjio dimenzije besplatnog ručnog prtljaga!

Besplatna samo malena torba koja može da stane ispod sedišta, sve ostalo se doplaćuje

Low cost avio kompanija Wizz Air objavila je danas da od novembra menja politiku u vezi sa ručnim prtljagom koji putnici mogu da unesu u kabinu aviona.

Novo pravilo će početi da se primenjuje na svim letovima nakon 1. novembra 2018. godine i podrazumeva da će svaki putnik besplatno moći da u kabinu aviona unese jednu ručnu torbu (tzv. ,,carry-on” torba koju putnici moraju da smeste ispod sedišta ispred njihovog mesta) dimenzija 40 x 30 x 20 cm. Putnici koji kupe Wizz Priority će moći da pored ,,carry-on” torbe unesu i jednu torbu veličine 55 x 40 x 23 cm, a uz to će imati pravo i na prioritetno ukrcavanje u avion.

Wizz Air smanjio dimenzije besplatnog ručnog prtljaga

Svi putnici koji su kupil avio karte pre 10. oktobra 2018., a za letove nakon 1. novembra iste godine će moći besplatno da čekiraju prtljag koji se ne uklapa u nove dimenzije.

Prethodno pravilo za ručni prtljag, koje će važiti za letove do 1. novembra, je bilo obrnuto, pa su putnici mogu da besplatno unesu prtljag dimenzija 55 x 40 x 23 cm, dok je ,,carry-on” torba bila deo Wizz Priority ponude.

Low cost avio kompanija Wizz Air nije objasnila razlog oštrijeg pravila, ali je navela da sada garantuje da će putnici sve ručne torbe moći da unesu u kabinu aviona. Ovo ranije nije bio uvek slučaj, pa je osoblje avio kompanije imalo pravo da zatraži da putnici besplatno čekiraju prtljag u slučaju da u kabini aviona nema mesta.

Uz promenu pravila u vezi sa ručnim prtljagom, low cost avio kompanija Wizz Air uvela je i mogućnost doplate za čekirani prtljag težine do 10kg, pa će putnici sad moći da biraju između ove opcije, ili prtljaga težine do 20kg, kao i do 32kg. Kako low cost avio kompanija navodi, cena doplate za predati prtljag do 10kg je već od 7 EUR, po letu.

Podsetimo, low cost avio kompanija Ryanair je takođe najavila da će od 1. novembra pooštriti pravilo za dimenzije ručnog prtljaga, više o tome možete da pročitate ovde.

autor: Playtravel

10. oktobar 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar