Ryanair u Zadru

Avio kompanija Ryanair otvorila sedište u Zadru

Najveća evropska low cost avio kompanija, Ryanair, otvorila je svoje prvo predstavništvo u bivšoj Jugoslaviji, u Zadru.

650x433xryanair7.jpg.pagespeed.ic.8uDParJ8lS

Avio kompanija je već pokrenula letove do Beauvais, Billund, Charleroi, Dublin, Frankfurt Hahn, Gothenburg-City, Baden-Baden, Liverpool, London Stansted, Marseille, Oslo Rygge, Stockholm Skavsta i Weeze. Letovi do East Midlends će biti pokrenuti 16. Juna, a planirano je i pokretanje letova do Oslo Torp. Predstavništvo u Zadru će raditi na sezonskim letovima – u letnjem periodu, dok će tokom zimskih meseci biti zatvoreno.

 

Aerodrom u Zadru očekuje preko 500.000 putnika ove godine, dok je prošle godine prevezao 371.256 putnika. Ryanair svoje letove trenutno obavlja letelicama Boeing 737-800. Ova low cost avio kompanija je rezervisala 1,4 miliona EUR za novo otvorenu bazu u Zadru. Tvrdi se da je ovaj novac dobro uložen i da će oživeti kako grad, tako i hrvatski turizam. Polovinu ove sume obezbedilo je Udruženje hrvatskog turizma, dok su se za drugu polovinu pobrinule lokalne vlasti i preduzeća koja imaju koristi od pokretanja novog leta.

 

U bivšoj Jugoslaviji samo Ryanair leti na hrvatskom primorju. Kompanija je pre nekoliko godina imala neuspešan poduhvat u Sloveniji, kada je radila letove do Maribora. Ryanair je, pored avio kompanija Belle Air Europe (Priština) i Wizz Air (Beograd, Skoplje), treća low cost avio kompanija se bazom u bivšoj Jugoslaviji.

 

Tagovi:


Online rezervacije letova avio kompanije Ryanair

Rezervišite odmah avio karte kompanije Ryanair online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 01 Odraslih
 • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. zadar-apartments.co.uk
   odgovori
  09/11/2014

  Iako postoje i problemi sa financiranjem: http://www.zadarskilist.hr/clanci/12062014/spasavanje-projekta-ryanair

 2. zadar-apartments.co.uk
   odgovori
  09/11/2014

  Zadar je stvarno puno dobio sa RyanAirom zadnjih godina, sezona se osjetno produžila i to mogu reći iz prve ruke. Iako TZ Zadar plaća Ryanairu preko milijon eura godišnje za održavanje ovih linija mogu reći da se svaki euro isplati.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar