Nadoknade putnicima za otkazane i odložene letove

Kako da ostvarite pravo na 600 EUR nadoknade za letove u prethodnih šest godina

Ukoliko ste tokom nekog od svojih putovanja u prethodnih šest godina iskusili neprijatnosti kao što su otkazivanje i odlaganje letova, možda imate pravo na do 600 EUR kompenzacije koje su avio kompanije dužne da Vam isplate.

Naknade u slučaju odloženog leta

Avio kompanije su do sad isplaćivale nadoknade svim oštećenim putnicima koji su leteli sa njima u prethodne dve godine, ali je slučaj Džejmsa Dousona (James Dowson) iz Velike Britanije promenio ovo pravilo.

Gospodin Douson se spremao da leti iz Londona ka Dominikanskoj Republici kada ga je avio kompanija Thomson Airways obavestila da će let biti odložen za šest sati zbog nedostatka kabinskog osoblja. Kako svi letovi koji su odloženi na više od tri sata podležu zakonu o nadoknadi avio kompanije u iznosu od 600 EUR putniku, Douson je imao prava na taj novac.

Međutim, avio kompanija Thomson Airways je na sudu odbila da ispuni ovu obavezu pod izgovorom da Džejms Douson nije uložio žalbu u roku od dve godine. Ipak, Douson je kao argument izneo da u ovom slučaju važi i regulativa koja tvrdi da se period određuje i po zakonu zemlje u kojoj se ispituje slučaj. Na osnovu ove izjave sud je odlučio da kompenzacija može biti isplaćena i njemu i svim putnicima koji su leteli u prethodnom periodu od šest godina, što se dodatno, odnosi i na putnike iz Srbije.

Da lako utvrdite da li imate pravo na kompenzaciju, pratite sledeće korake:

1. Preuzmite ovu aplikaciju za vaš Android mobilni telefon

2. Unesite podatke vašeg leta

3. Odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja

4. Utvrdite iznos vaše kompenzacije

5. Ostvarite pravo na ono što vam pripada

Čak i letovi koji su deo turističkog aranžmana se ovom prilikom uvažavaju.

Da li ste znali da samo 10% putnika iskoristi priliku da uloži žalbu kada ima potpuna prava da to i učini?

Podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu na Claimair.com ili ukoliko Vam je potrebna asistencija pozivite naš kontakt centar +381 65 8728 350 ili nam pišite na claim@playtravel.osm.rs

Tagovi:


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar